menu
сряда, 11 май 2016 г.
Яйца с ориз на фурна
Гозбата на прабаба, с нея ни гощаваше понякога.
Продукти:
3 големи глави лук
50 мл. олио
200 гр. ориз
2 ч.л. червен пипер
сол
чубрица
черен пипер
джоджен
1.300 мл. вода
6 бр. яйца или по 2 на човек
Приготвяне:
Задушете ситно нарязан лук. Добавете ориз и него запържете. Добавете сол, чер пипер, чубрица, 1 с.л. ситно нарязан джоджен, червен пипер. Разбъркайте да се запържи червения пипер и налейте топла вода. Варете ориза до пълното му сваряване, но трябва да остане и сос. Ако има нужда наливайте още вода, докато ври ориза. Сипете в подходяща тава и чукнете яйцата от горе. Сложете във фурната на 200 градуса, до запичане на яйцата.
Поръсете гозбата със ситно нарязан магданоз.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 18/01/2016 - 0 Comments
- 24/01/2016 - 5 Comments
- 31/07/2015 - 5 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар