menu
!doctype>
петък, 13 май 2016 г.
Бисквитена торта " Лилия "
Продукти:
1 л. прясно мляко
80 гр. нишесте
50 гр. брашно
120 гр. захар
1 жълтък
2 пакетчета ванилова захар
250 мл. течна сладкарска сметана
2 с.л. крема сирене- натурално
250 гр. какаови бисквити
По желание между редовете с натрошени бисквити по няколко лъжици Дулсе де лече.
Приготвяне:
Сложете 800 мл. от прясното мляко на котлона до завиране. В останалото мляко добавете нишесте, брашно, захар, ванилова захар, жълтък. Разбъркайте и сипете получената смес във врящото мляко. Варете крема до сгъстяване. Покрийте по повърхността на крема със стреч фолио и оставете да се охлади напълно. В охладения крем добавете разбита сметана и крема сирене. Разбивайте до получаване на пухкав крем.
Оставете 10 цели бисквити, а останалите натрошете или смелете в блендер, но не прекалено.
Във форма за торта 20 см. нареждате по дъното цели бисквити. Върху тях сипвате 1/3 от крема. Поръсете плътен слой с натрошени бисквити. Отново крем, натрошени бисквити , крем и завършвате с натрошени бисквити. Оставете тортата няколко чаша в хладилник. Декорирайте по ваш вкус.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор -http://www.hurriyetaile.com/yemek-tarifleri/sizden-gelenler/magnolia-tarifi_3880.html
с леки промени от моя страна
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Тортата е страхотна, а крема неяероятно пухкав! Благодаря за рецептата, Ваня!
ОтговорИзтриванеКакво е това Дулсе де лече? И къде мога да го намеря да си купя? Може ли да се замени с нещо друго? Благодаря предварително за отговора!
ОтговорИзтриване