menu
сряда, 25 май 2016 г.
Запечени тиквички
Продукти:
3 бр. средни тиквички
50 гр. меко масло
2 яйца
150 мл. течна сметана
сол
пикантина
копър
скилидка чесън
червен пипер
Приготвяне:
Измийте и обелете тиквичките. Нарежете ги на кръгчета 0,5 см. Осолете ги и оставете 30 мин., да си пуснат водата.
В съд смесете меко масло, течна сметана, яйца, чер пипер на вкус, копър, пасирана скилидка чесън. Разбъркайте.
Сипете изцедените тиквичките в съда, в който ще печете. Залейте ги с яйчената смес. Разклатете съда, за да влезе яйчената смес и между тиквичките. Поръсете с пикантина и много малко червен пипер. Печете на 200 градуса, около 30 мин.
Може да използвате сладкарска, но не подсладена сметана, или за готвене.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
09/10/2015 - 3 Comments
10/05/2020 - 1 Comments
17/04/2015 - 2 Comments
Мога ли да използвам гъста сметана и да я разредя с вода?
ОтговорИзтриванеЗдравейте!Гледам,че използвате немски продукти.За течна сметана използвате schlagsahne или...?
ОтговорИзтриванеДа, но не в кофичките, а в шишенцата. Поздрав.
Изтриване