menu

вторник, 24 май 2016 г.

Пури с колбас






Продукти:

500 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
200 мл. олио
25 гр. прясна мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол

Още:

100 гр. фино нарязан колбас или шунка
кашкавал

яйце за намазване
семена за поръсване, сусам, подправки по ваш избор

Приготвяне:

В топлото прясно мляко разтворете мая, захар и малко то брашното. Оставете да шупне.
В шупналата мая добавете  олио и пресято брашно смесено със сол. Замесете меко тесто. Тестото може да Ви изглежда, като недоизмесено, но това да не Ви притисни.
Веднага разделете тестото на малки топчета колкото орех, или 45 гр.
Покрийте ги и оставете 15 мин.
Всяко топче тесто се разточва продълговато и много тънко, почти прозрачно. От лявата страна се слагат ленти фино нарязан колбас и ленти фино нарязан кашкавал по желание. Навивате на руло и редите в тава с хартия за печене. Веднага се намазват с леко разбито яйце и посипват със сусам, семена, подправки по ваш избор. Печем веднага на 180 градуса в загряна фурна.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


















10 коментара:

  1. Ваня, чудесни се получиха и описанието ти е много точно.
    Обрах овациите на празник в детската градина на сина ми снощи - точно се чудех какво да направя, че да е лесно за ядене и без много цапане и видях поста ти. :)
    Направих ги от по 30 гр., че исках да са повече на брой, но пак се получиха дълги - поне 20 см - и много, много вкусни. Бяха с кашкавал.
    Благодаря ти за споделената рецепта.

    Анна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че дечицата са останали доволни. Поздрав и благодаря за доверието.

      Изтриване
  2. Mnogo Sa hubavi purichkite.Blagodaria za hubavite recepti Vania...

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна рецепта отново
    Децата се влюбиха в тях
    Много вкусни и крехки
    Благодаря,Ваня
    Златни ти ръчички

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, може ли вместо колбас да ползваме примерно сирене или кашкавал? Много хубава рецепта:)

    ОтговорИзтриване
  5. Ваня,възхитена съм от всяка твоя рецепта.Всичко става толкова сполучливо и вкусно.Децата обожават пуричките,а и не само :) Благодаря ти от сърце и продължавай да ни изненадваш с вкусотийки !!!

    ОтговорИзтриване
  6. Ваня, благодаря за чудесната и точна рецепта !Специални благодарности и от мъжа ми Иван. Хълцаше от възторг докато ги хапваше.

    ОтговорИзтриване
  7. Blagodarq za prekrasnata recepta! Dnes gi napravih, no s mocarela i kashkaval.Stanaha ybiistveni.

    ОтговорИзтриване
  8. Идеята е страхотна и по вкуса на моето семейство! Благодаря Ваня!

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте!Изглеждат много апетитно,но не ми е ясно само 15мин.ли втасва тестото?След намазването с яйце оставят ли се да втасат в тавата?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице