menu
!doctype>
сряда, 4 май 2016 г.
Шоколадов десерт
Продукти за блата- форма 20 см.
2 яйца
60 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
40 гр. брашно
15 гр. какао
1 ч.л. бакпулвер /равна/
Продукти за шоколадов мус:
200 мл. течна сметана
250 гр. тъмен шоколад с 55 % какао / или 220 гр . ако ползвате шоколад с 75 % какао, или 180 гр. шоколад 85 % какао/
и още 150 мл. течна сметана
За сиропиране на блата:
100 мл. топла вода+ 1 с.л. нес кафе
или 100 мл. еспресо
Приготвяне:
Разбийте яйца, захар и ванилова захар до побеляване. Добавете пресято брашно смесено с бакпулвер и какао. Разбъркайте без миксер. Получената смес сипете във форма за торта, на дъното с хартия. Печете в загряна фурна на 180 градуса. Готовия блат оставете да изстине . След това махнете хартия под него и върнете блата във формата.
Сложете на котлона 200 мл. течна сметана. Загрейте я до завиране и махнете от котлона. Добавете ситно нарязан шоколад и бъркайте до разтопяване.
Разбийте 150 мл. сметана и в нея добавете охладения шоколад със сметана. Разбъркайте без миксер.
Блата във формата се сиропира и стените на формата се облепят с хартия за печене. Шоколадовия мус се сипва върху блата и се изравнява. Оставя се няколко часа в хладилник.
Декорация по желание.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор http://www.hovogliadidolce.it/torta-mousse-al-cioccolato-ricetta/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Блата не е ли много сух без мазнина и мляко?
ОтговорИзтриване