menu
сряда, 24 август 2016 г.
Хляб с маслини
Продукти:
500 гр. брашно
375 мл. топла вода
1 ч.л. захар или мед
15 гр. прясна мая или 4 гр. суха мая
1 ч.л. сол
100 гр. маслини без костилки, нарязани на колелца
Приготвяте:
Пресейте брашно и го смесете със сол. В топла вода разтворете мая и захар. Без да шупва я добавете към брашното и разбъркайте леко. Добавете и нарязаните маслини. Замесете меко и лепящо тесто. Оставете да втаса на топло.
Втасалото тесто оформете на топче върху плот с брашно. Оформеното топче, прехвърлете в малка и висока тенджера с хартия. Може да използвате и друг съд, разбира се. Оставете да втаса.
Втасалият хляб печете на 220 градуса, на дъното със съд с вода. Печете 30 мин., след това извадете тенджерата от фурната и извадете хляба заедно с хартията. Върнете във фурната, като го сложите директно върху решетката, но с хартията и печете до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 27/12/2015 - 1 Comments
- 28/08/2015 - 5 Comments
- 15/11/2017 - 5 Comments
stana straxoten!!!!!!!bravo Vanche pozdravenia
ОтговорИзтриванеЧудесен хляб!!!любимият ни вечв в къщи
ОтговорИзтриване