menu
събота, 27 август 2016 г.
Питка " Детелина "
Продукти:
600 гр. брашно
1 яйца+1 белтък /жълтъка за намазване/
250 мл. прясно мляко
100 мл. олио
30 гр. прясна мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. оцет
Още:
80 гр. меко масло
2 с.л. прясно мляко
Приготвяне:
В топло прясно мляко разтворете мая, захар и малко брашно. Оставете да шупне.
В пресято брашното добавете сол, леко разбито яйце с белтък, олио, оцет и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете да втаса в топла фурна.
Втасалото тесто разделете на 8 равни части. Всяка разточвате правоъгълно. Мажете с меко масло и навивате на руло. След като направите всичките, по този начин, сплитате две по две. Всяка сплетена част оформяте във формата на " капка ". Редите в тава 26-28 см., на дъното с хартия така ,че да съберете четири върха, в средата на тавата. Оставете да втаса, намажете с жълтък смесен с прясно мляко и печете в загряна фурна на 180-200 градуса.
При оформянето на рулата може да ползвате сирене и кашкавал.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 24/01/2021 - 0 Comments
- 02/06/2020 - 3 Comments
- 12/09/2014 - 6 Comments
Чудесна питка се получи! Благодарности за рецептите
ОтговорИзтриванеЧудна пика се получи. Много мека и вкусна .
ОтговорИзтриванеНайстина чудна питка.
ОтговорИзтриване