menu
!doctype>
събота, 27 август 2016 г.
Сладкиш със сини сливи
Продукти:
5 яйца
150 гр. меко масло
150 гр. захар
250 гр. брашно
кората на 1 лимон
1 пакетче ванилова захар
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. какао
Още:
500 гр. сини сливи
2 с.л. захар
1 пакетче ванилова захар или 1 ч.л. канела
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Отделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците на сняг.
В отделна купа, разбийте меко масло със захар и ванилова захар. Добавете жълтъците и настъргана лимонова кора. Към получената смес добавяте смесено брашно с бакпулвер и белтъци на сняг, като редувате, малко брашно, малко разбити белтъци. Бъркайте с шпатула, не с миксер. Получената смес разделете на две. Към едната част добавете какао.
Измийте и подсушете сливите. Всяка разрязвате на две, махате костилка и разрязвате на още две. Посипете със захар и ванилова захар. Сипвате какаовата смес в съд 26-28 см., с хартия. Изравнете и сипете втората смес. Отново изравнете. Редете парчета сливи в кръг, като почнете от центъра. Не ги натискайте съвсем до дъното, само до половината. Печете в загряна фурна на 180 градуса, до готовност. Охладете сладкиша и поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор-http://www.coolinarika.com/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ваня,
ОтговорИзтриванеблагодаря ти за поредната чудесна рецепта!
Много лесен сладкиш, пухкав, сочен и със страхотен вкус!
Не успях даже да направя хубави снимки, защото свърши за нула време!
Може да погледнеш при мене как се получи:
http://lecker-mit-gerim.blogspot.de/2016/11/saftiger-pflaumenkuchen.html
Приятен и усмихнат ден!
А може ли сливите да са сушени и накиснати в някакъв алкохол преди това?
ОтговорИзтриване