menu

петък, 5 август 2016 г.

Сочна картофена салата






Продукти:

1 кг. картофи
250 мл. вода
1 с.л. пикантина/вегета
5 с.л. олио
5 с.л. оцет
чер пипер
и сол на вкус
1 глава лук

Приготвяне:

Сложете измити картофи на котлона с малко сол да се варят.
В друг съд на котлона сложете 250 мл. вода и 1 с.л. пикантина или вегета. След завиране махнете от котлона и оставете настрани.
Сварените картофи охладете под студена вода и ги обелете. Нарежете ги на желаните парчета.
В охладената леко вода с пикантина добавете оцет, чер пипер и олио. Залейте картофите с тази смес и разбъркайте. Нарежете една глава лук на тънки полумесеци и го добавете към салата. Отново разбъркайте. При нужда добавете сол на вкус, но внимателно, защото пикантината съдържа сол. Оставете салатата 20 мин. в хладилник и сервирайте.

Колкото повече престои салата в хладилник, толкова по вкусна става.
Съвет: Ако не желаете да използвате пикантина или вегета, просто заварете вода със сол!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/












 
 
 
 
извор Leker.de

1 коментар:

  1. Това е като австрийската картофена салата, но тя е а пилешки бульон, и червен лук.

    https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fstefangourmet.com%2F2014%2F03%2F18%2Fwiener-erdapfelsalat-viennese-potato-salad%2F&psig=AOvVaw2UZ7PDmLyKLZGzgjKZZ_Bd&ust=1595210786154000&source=images&cd=vfe&ved=0CAkQjhxqFwoTCMjX1rid2OoCFQAAAAAdAAAAABAD

    ОтговорИзтриване

Коледна питка