menu

събота, 10 септември 2016 г.

Виенски щрудел с ябълки





Продукти:

3 бр. ръчно точени кори /купени/

7 бр. големи ябълки
7 с.л. захар
180 гр. стафиди
50 гр. едро нарязани ядки /лешници, орехи, бадеми/
1 пакетче ванилова захар

220 гр. масло
6 с.л галета

пудра захар

Приготвяне:

Разтопете на котлона 200 гр. масло. Отделете половината и го оставете настрани. В останалото масло добавете галета и пържете около  2 мин., на бавен огън. Оставете настрани.
Обелете и нарежете ябълки на ситни кубчета. Към тях добавете захар, ванилова захар, стафиди, едро нарязани ядки. Разбъркайте.
Върху чиста кухненска кърпа сложете първата кора. Намажете я обилно с разтопеното масло. Сложете по-малко от пържените галета. В началото на кората сложете 1/3 от ябълковата плънка. Прихлупете от ляво и от дясно корите и навийте на руло с помоща на кърпата. Прехвърлете рулото в тавата на фурната с хартия. По същия начин направете и останалите две рула. Намажете рулата с разтопено  масло  и печете в загряна фурна на 200 градуса около 35- 40 мин., или до златисто. Леко охладените щрудели се посипват с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























С благодарности към г-жа Любка Грънчарова.

2 коментара:

  1. Наистина се получава много хубав щрудел. При мен корите бяха 5 броя в пакета и аз разделих сместа на 5 части. Получиха се много оформени рула. Това е поредната рецепта на Ваня, която правя и наистина нещата се получават страхотни. Спазвам мерките на рецептата и нямам проблеми с крайния резултат. Всичко, което съм направила се получи.

    ОтговорИзтриване
  2. Може ли същата плънка да се направи с финно точени кори и ако да, но има и нужда от сиропиране или не?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице