menu
!doctype>
събота, 10 септември 2016 г.
Гевреци
Продукти:
400 мл. топла вода
1 кубче прясна мая 42 гр.
3 с.л. захар
200 мл. олио
800 гр. брашно
1 с.л. сол
Още:
вода
сусам
Приготвяне:
В топла вода разтворете мая и захар. Без да шупва добавете олио и смесено брашно със сол. Замесете меко тесто. Веднага разделете тестото на 22 топчета, всяко 65 гр. Покрийте ги с чиста кърпа и оставете да почиват 15 мин.
Включване на фурната на 200 градуса!
От всяко топче правите фитил, 33 см. Сплитат се два по два, като на всяко се събират краищата и се прищипват хубаво. Всеки геврек се топи в хладна вода и овалва в сусам. Редят се в тава с хартия. Без да втасват печем, в загряна фурна до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Правилно ли разбрах: излизат 11 броя гевреци от дозата продукти, описани най-отпред на рецептата?
ОтговорИзтриванеДа, правилно сте разбрали. 22 топчета на фитили, се сплитат два по два и се получават 11 геврека.
ИзтриванеА без сусам дали ще се получат?
ОтговорИзтриванеМоже ли вместо вода да използваме мляко
ОтговорИзтриванеХладна вода е студена,а не хладка нали?
ОтговорИзтриване