menu

неделя, 16 октомври 2016 г.

Лучени охлювчета





Продукти за тестото:

500 гр. брашно
1 ч.л. сол
250 мл. прясно мляко
1 ч.л. захар
25 гр. прясна мая
1 яйце
3 с.л. олио

За плънка:

4 средни глави лук
4 с.л. олио
1 ч.л. червен пипер
сол
чубрица
чер пипер

Още:

60 гр. масло
30 мл. олио

Приготвяне:

В пресято брашно добавете сол. В топло мляко добавете мая, захар, яйце и олио. Получената смес добавете в пресятото брашно. Замесете меко тесто. Оставете да почива, докато направите плънката.
На бавен огън с малко олио запържете стрит лук с малко сол, нарязан на полумесеци, докато омекне. Добавете чер пипер, чубрица и червен пипер. Махнете от котлона.
Тестото без да го примесвате разделете на 12 равни части. Оформете топчета. Всяко разточвате продълговато и много тънко. Сложете от лучената плънка и прихлупете на две. Притиснете краищата, завийте на охлюв и редете в тава 25-20 см., с хартия за печене. Оставете да втасат. Втасалите охлювчета се заливат със смесено и разтопено масло с олио. Веднага печем в загряна фурна на 200 градуса, до златисто.

Заповядайте в най-вкусната кулинарна група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























6 коментара:

  1. Здравейте, Ваня! Видях, че е разрешено да се копират рецептите, а в същото време това не може да стане. Защо се получава това разминаване?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Копирането от блога ми е забранено! Прочетете в горният десен ъгъл.

      Изтриване
  2. Точно там пише, че копирането на текст и снимки е разрешено за лично ползване.

    ОтговорИзтриване
  3. а как може да копираме за лично ползване?защото не е удобно да се преписва на ръка ,все пак сме в 21 век

    ОтговорИзтриване
  4. Удивително вкусни лучени охлювчета!
    Ваня, за пореден път огромно Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  5. Камелия Тодорова-Ружева13 април 2018 г. в 20:47

    Привет! Рецептата е чудесна! Хрумва ми идея,ако се смени плънката, например с сирене ,дали ще се получи добре?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице