menu
!doctype>
събота, 15 октомври 2016 г.
Пухкави кифлички
Продукти:
600 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. сол
200 мл. топло прясно мляко
1 ч.л. захар
25 гр. прясна мая
180 гр. кисело мляко
100 мл. олио
Още:
плънка по желание
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол и бакпулвер.
Разтворете мая със захар в прясно мляко и без да шупва го добавете към брашното. Добавете и кисело мляко и олио. Замесете меко тесто.
Без да втасва разделете тестото на две части. Всяка разточвате на кръгла, тънка кора. Режете на 12 части и завивате кифлички, с плънка по ваш вкус. Редете ги в тава с хартия.
Включете фурната на 180 градуса. Докато загрява фурната оставете кифличките покрити, да си починат. Намажете с леко разбито яйце и печете до златисто.
Ако харесвате блога ми и рецептите в него, може да ме следите и в най-вкусната кулинарна група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
toku 6to opekoh tezi neverojatno barzi kifli4ki....Blagodarja za hubavite retzepti,Vanja!
ОтговорИзтриванеСтрахотни
ОтговорИзтриванеЗдравейте, тъй като ми е доста трудно да намирам прясна мая, искам да попитам какви са пропорциите при замяната и със суха? Стандартно едно кубче прясна мая е 42г, което някъде бяхте коментирали , че може да се замени с 14г суха. Това означава ли, че 25г прясна ще е около 9г суха? Предварително благодаря. Кристина
ОтговорИзтриванеДобавете 1 пакетче суха мая, без значение дали е 7 или 11 гр. пакетчето.
ИзтриванеЗдравейте Ваня,направих кифличките, като спазих стриктно рецептата.Станаха прекрасни, ухаещи и пухкави! Благодаря! Поздрави да вас и много здраве и още много кулинарни постижения!!!
ОтговорИзтриванеВаня, страхотни са!!! Току що си хапнах една, а дъщеричката ми е влюбена в тях! Благодара ти и бъди здрава!
ОтговорИзтриванеУникални станах, благодаря ти!
ОтговорИзтриванестрахотни кифли, благодаря Ваня за прекрасните рецепти
ОтговорИзтриванеБлагодаря за прекрасната рецепта!Правя ги вече няколко пъти и са все толкова хубави🎉
ОтговорИзтриванеКак и какъв пълнеж слагате?
ОтговорИзтриванестрахотни са!
ОтговорИзтриване