menu
неделя, 23 октомври 2016 г.
Пухкави бухти на фурна
Продукти:
250 мл. прясно мляко
100 гр. захар
100 гр. масло
25 гр. прясна мая
1 пакетче ванилова захар
кората на 1 лимон
1 яйце
щипка сол
600 гр. брашно
Още:
1 яйце за намазване
мармалад, нутела
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
В 100 мл. от прясното мляко, разтворете мая с 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
Разтопете масло.
В останалото топло прясно мляко добавете яйце и разтопеното масло.
В пресято брашно добавете щипка сол, ванилова захар, настъргана кора на лимон, захар, шупналата мая и сместа от мляко, яйце и масло. Замесете меко тесто. Не пракалявайте с брашното за да останат бухтите пухкави. Оставете тестото да втаса.
Втасалото тесто разделете на 14-15 равни части. От всяка оформете топче, което притискате с върха на пръстите да се разшири. В средата добавете плънка по ваш вкус. Събере отново на топка така, че да не изтече плънката при печене. Редете в тава 26 см., на дъното с хартия за печене. Така оформени оставете да втасат. Втасалото печиво намажете с леко разбито яйце и печете на 160 градуса в не загряна фурна, до готовност. Топлите бухти поръсете обилно с пудра захар.
Съвършени!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 20/02/2019 - 0 Comments
- 03/04/2015 - 2 Comments
- 03/02/2016 - 6 Comments
Страшно вкусни се получиха милинките, а са толкова лесни за приготвяне. Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного вкусни и лесни за приготвяне! Такава вкусотия не съм правила, като за пръв път, много добре се получи! Благодаря за рецептата Ваня! 🌷😘
ОтговорИзтриванеЗдравейте, рецептата е перфектна, получават се бухти точно както Вашите на снимките. Благодаря за точните количества на продуктите! Много е вкусно :)
ОтговорИзтриванеПоздрави,
Ина
Здравейте,възможно ли е да се замени прясната мая със суха и какъв би бил грамажа и???
ОтговорИзтриванеZdraveite.moje li palneja da e sirence
ОтговорИзтриване