menu

неделя, 23 октомври 2016 г.

Пухкави бухти на фурна





Продукти:

250 мл. прясно мляко
100 гр. захар
100 гр. масло
25 гр. прясна мая
1 пакетче ванилова захар
кората на 1 лимон
1 яйце
щипка сол
600 гр. брашно

Още:

1 яйце за намазване
мармалад, нутела
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

В 100 мл. от прясното мляко, разтворете мая с 1 с.л. от захарта и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
Разтопете масло.
В останалото топло прясно мляко добавете яйце и разтопеното масло.
В пресято брашно добавете щипка сол, ванилова захар, настъргана кора на лимон, захар, шупналата мая и сместа от мляко, яйце и масло. Замесете меко тесто. Не пракалявайте с брашното за да останат бухтите пухкави. Оставете тестото да втаса.
Втасалото тесто разделете на 14-15 равни части. От всяка оформете топче, което притискате с върха на пръстите да се разшири. В средата добавете плънка по ваш вкус. Събере отново на топка така, че да не изтече плънката при печене. Редете в тава 26 см., на дъното с хартия за печене. Така оформени оставете да втасат. Втасалото печиво намажете с леко разбито яйце и печете на 160 градуса в не загряна фурна, до готовност. Топлите бухти поръсете обилно с пудра захар.

Съвършени!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/



















5 коментара:

  1. Страшно вкусни се получиха милинките, а са толкова лесни за приготвяне. Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусни и лесни за приготвяне! Такава вкусотия не съм правила, като за пръв път, много добре се получи! Благодаря за рецептата Ваня! 🌷😘

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, рецептата е перфектна, получават се бухти точно както Вашите на снимките. Благодаря за точните количества на продуктите! Много е вкусно :)
    Поздрави,
    Ина

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,възможно ли е да се замени прясната мая със суха и какъв би бил грамажа и???

    ОтговорИзтриване
  5. Zdraveite.moje li palneja da e sirence

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице