menu
неделя, 9 октомври 2016 г.
Питка със заквасена сметана
Продукти:
800 гр. брашно
1 кубче прясна мая 42 гр.
1 с.л. захар
1 с.л. сол
140 мл. топло прясно мляко
200 гр. заквасена сметана
2 яйца
100 мл. олио
Още:
100 гр. меко масло
150 гр. сирене
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко разтворете мая и захар. Веднага добавете яйца, олио, заквасена сметана. С постепенно добавяне на брашно смесено със сол, замесете меко тесто. Веднага от него отделете една малка топка тесто, колкото малък орех. Останалото тесто разделете на 6 малки части. Всяка част разточвате на тънко около 20 см., намазвате с меко масло и поръсвате със натрошено сирене. Правите две "камарки " с по три кори, като последната от горе не се маже и поръсва. Всяка " камарка " разточвате на кръгла кора 26-28 см. /колкото е тавата Ви/. Разрязва се на 16 части, като за кифлички. Редите в тава с хартия и стени намазани с меко масло, като първото сложено се подпира и всяко следващо леко застъпвате, с всеки следващ триъгълник. След като изпълните тавата, разточете останалото тесто продълговато и много тънко. Намажете с меко масло, поръсете със сирене, прегънете на две и завийте на руло. Сложете го в центъра на тавата. Оставете питката да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете на 200 градуса до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
22/11/2015 - 26 Comments
03/12/2020 - 2 Comments
22/03/2015 - 2 Comments
Прекрасно! Браво!
ОтговорИзтриванеПитката е доста вкусна,и лесна!Благодаря!
ОтговорИзтриванеpitkata e mnogo vkusna
ОтговорИзтриванеМного лесна и бърза за правене и изключително споучлива! Много е вкусна,дори и на следващия ден. А,че е и красива, то се вижда. Благодаря за рецептата.
ОтговорИзтриванеЗдравейте,а дали питката може да се оформи по друг по-лесен и бърз начин?
ОтговорИзтриване