menu
събота, 12 ноември 2016 г.
Шприц сладки или Виенски сладки с шоколадова глазура
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Сладка Коледа, с 25 подбрани рецепти"
Продукти:
175 гр. меко масло
70 гр. пудра захар
1 пакетче ванилова захар / ванилова есенция/
30 гр. белтък /1 белтък от средно, голямо яйце/
200 гр. брашно
щипка сол
Още:
100 черен шоколад + 3 с.л. олио
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
Разбийте меко масло с пудра захар и ванилова захар. Добавете белтък и отново разбийте с миксер. Към получената смес добавете брашно смесено с щипка сол. Разбъркайте с ръка или шпатула. Получената смес сложете в шприц и шприцовайте желаните от вас форми, в тава с хартия. Печете около 12-15 мин. Сладките трябва да останат бели! Охладените сладки топете в разтопен черен шоколад с олио.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 04/03/2017 - 0 Comments
- 06/04/2020 - 0 Comments
- 03/06/2015 - 0 Comments
А дали ще може маслото да се замести със свинска мас?
ОтговорИзтриване