menu

събота, 26 ноември 2016 г.

Сиропирани каноли " Хисаря " с крем





Продукти:

500 гр. кори за баница /фини/

За сиропа:

900 гр. вода
500 гр. захар
2 пакетчета ванилова захар

За крем:

1 л. прясно мляко
2 яйца
7 с.л. захар
6 с.л. брашно
2 пакетчета ванилова захар
80 гр. масло

Още:

50 гр. масло за намазване на корите

Приготвяне:

Разтопете масло.
Всяко кора намазвате с разтопеното масло. Разрязвате на две по дължина. Всяко получено парче, прегъвате на две и отново намазвате. Навивате на всяко едно получено парче на форми за каноли. Редите ги в тава с хартия. По същия начин направете останалите кори. Печете на 200 градуса в загрята фурна до златисто. Оставете да се охладят и махнете формите.
Докато печете направете крема и сиропа.
Смесете вода и захар и варете около 10 мин. Махнете от котлона и добавете ванилова захар. Оставете да се охлади.
Смесете яйца, захар, брашно и прясно мляко. Сложете на котлона и след завиране, варете до сгъстяване на крема. Махнете от котлона и добавете ванилова захар и масло. Разбъркайте и прехвърлете в друг съд, като покриете със стреч фолио директно върху крема. Оставете да се охлади.

Охладеният крем сипете в шпирц и пълнете в ролките от кори. Редете ги в дълбок съд. Сиропирайте с охладеният сироп.

От една доза излизат 32 бр. За половин доза разделете всички продукти на две.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
























3 коментара:

  1. Прекрасни!
    При липса на форми за каноли какво можем да ползваме? Или да попитам от къде да си ги доставя?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да използвате метални фунийки от магазин "1 лев"

      Изтриване
  2. От къде закупихте тръбичките за каноли?
    Страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице