menu
понеделник, 28 ноември 2016 г.
Вкусен шоколадов кекс
Продукти:
125 гр. масло
150 гр. захар
150 гр. прясно мляко
160 гр. брашно
25 гр. какао
1 пакетче бакпулвер
2 яйца
За глазура:
100 гр. черен шоколад
2 с.л. олио
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса с вентилатор.
Сложете на котлона да се разтопи масло. Махнете от котлона и добавете захар. Разбъркайте с шпатула. Добавете и прясно мляко. Отново разбъркайте. С миксер добавете смесено, пресято брашно с бакпулвер и какао. Разбъркайте до еднородна смес. Добавете яйцата едно по едно. Получената смес сипете във форма за кекс, намазана с олио и поръсена с брашно. Печете около 30 мин.
Охладеният кекс извадете от формата и полейте с предварително разтопен шоколад, в който сте добавили олио.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 25/04/2020 - 0 Comments
- 04/09/2016 - 0 Comments
- 29/08/2014 - 3 Comments
На каква температура мога да го изпека без вентилатор? Ваня, всичко което съм опитала от рецептите ти е прекрасно! Благодаря!!!
ОтговорИзтриванеНа 180 гр. без вентилатор. Благодаря.
ИзтриванеБлагодаря ти :)
ИзтриванеSrahotno izglejda.
ОтговорИзтриванеBravo Vanq 👍
Невероятно вкусен!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеКексът се получи страхотен! Аз добавих и една ванилия и малко есенция от коняк...миришеше невероятно още във фурната! Следващия път ще сложа върху шоколада и кокосови стърготини.
Най - вкусният кекс който някога съм яла! Съвършен е , вече трети път го правя за седмица 😊
ОтговорИзтриване