menu
!doctype>
събота, 3 декември 2016 г.
Медено сърце
Продукти:
200 гр. брашно
230 гр .захар
1 с.л. какао
1/2 ч.л. канела или 1 ч.л. готов микс подправки за меденки
1 ч.л. сода бикарбонат
300 мл. прясно мляко
50 мл. олио
100 гр. мармалад от кайсии
Още:
180 гр. мармалад от кайсии
200 гр. черен шоколад /шоколад за готвене/
50 мл. олио
Приготвяне:
Включете фурната на 180 градуса.
В съд смесете брашно, захар, какао, канела, сода бикарбонат. Разбъркайте.
Добавете прясно мляко. Разбъркайте с бъркалка. Към получената смес добавете олио и мармалад. Получената смес сипете в съд 32-25 см., намазан с олио и посипан с брашно.
Печете в загрята фурна 12-15 мин.
Докато печете сладкиша:
Разбийте с миксер 180 грама мармалад до получаване на пухкава смес.
Разтопете шоколад и добавете олио.
Изпеченият блат, веднага намажете с мармалада и залейте с шоколадовата глазура. Разклатете тавата да се разпредели глазурата равномерно. Охладете няколко часа в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор-http://mamajacooks.blogspot.co.at/2016/11/medeno-srce.html#more
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар