menu
неделя, 11 декември 2016 г.
" Джобчета "
Продукти:
150 мл. топла вода
150 мл. прясно мляко
1 суха мая
1 ч.л. захар
150 мл. олио
1 белтък
650 гр. брашно
1 ч.л. сол
Още:
1 жълтък + 1 с.л. прясно мляко за намазване
Приготвяне:
В топло прясно мляко добавете вода, мая и захар. Разбъркайте и добавете олио, леко разбит белтък и постепенно смесено брашно със сол. Замесете много меко тесто. Не добавяйте повече от 650 гр. брашно. Намажете тестото с много малко олио, покрийте с чиста кърпа и оставете в топла фурна да втаса.
Втасалото тесто разделете на топчета, колкото по-голям орех. Сипете си в купичка малко олио. Всяко топче намазвате с олио и разширявате с върха на пръстите, в кръг на тъка кора, около 20 см. Намазвате с олио и прегъвате на две. Отново намазвате и прегъвате още веднъж. Редите в тава с хартия. Покрийте и оставете до загряване на фурната на 200 градуса.
Намажете със смесен жълтък с прясно мляко. По желание поръсете със сусам. Печете до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Рецептата изпробваха :
Веска Бакалова
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
08/04/2016 - 0 Comments
23/03/2020 - 1 Comments
18/11/2019 - 0 Comments
Ваня,много искам да направя содена питка и колкото и пъти да съм се захващала,резултата е провал.Понеже сега е пости,ще се радвам ако споделиш рецепта за успешна питка.Желая ти щастлив ден,пълен с усмивки и много вдъхновение!
ОтговорИзтриванеПлънката след като са опечени ли я слагате или при прегъването на кората? ;)
ОтговорИзтриванеЦялото олио ли слагаме в тестото -150 гр.?
ОтговорИзтриванеот: Моника
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта. Семейството ми е възхитено :)
Поздравления, Ваня, за хубавите рецепти.
neveroqtna recepta za vtori pat gi pravq v ramkite na dva dena i nishto ne ostava bravo vanq neveroqtna recepta i kakto vinagi vsichki tvoi recepti mnogo spoluchlivi blagodarq
ОтговорИзтриване