menu
!doctype>
събота, 7 януари 2017 г.
Еклери с хрупкава коричка
Продукти за тесто:
180 мл. вода
щипка сол
100 гр. масло
200 гр. брашно
300 гр. яйца /около 5-6 яйца, зависи от големината им/
Продукти за хрупкава коричка:
95 гр. захар
95 гр. брашно
75 гр. масло от хладилника
Продукти за крема:
400 мл. прясно мляко
2 пакетчета ванилова захар
2 яйца
3 с.л. брашно
200 гр. захар
150 гр. меко масло
Приготвяне:
За да направите тестото за хрупкава коричка смесете: захар, брашно и масло нарязано на кубчета. Замесете тесто и веднага разточете между две хартии за печене, на дебелина 0,2 см. Прехвърлете заедно с хартията, върху дъска за рязане и оставете в хладилник.
В съд на котлона сложете вода, щипка сол и масло. След завиране добавете брашно и с непрекъснато бъркане, варете около 1 мин. Махнете от котлона и веднага добавете леко разбити яйца по- малко, като разбърквате с миксер.
Получената смес прехвърлете в шприц с кръгла приставка.
В тавата на фурната, сложете хартия за печене. С малка чашка с диаметър 3-4 см., отбелязвате кръгове по хартията, като топите чашата в брашно. В отбелязаните кръгове изстисквате тестото. Извадете тестото за хрупкава коричка от хладилника и със същата чаша, изрязвате кръгове. Всеки кръг слагате върху тестото за еклери. Печете в загрята фурна на 220 градуса, 10 мин., а след това намалете фурната на 160 градуса и печете още 20 мин. или до златисто. Оставете еклерите да изстинат в открехната фурна.
През това време направете крема:
Смесете всички продукти без маслото и варете на бавен огън до сгъстяване. Охладете крема и добавете добре разбито, меко масло. С помоща на шприц напълнете еклерите с крем, или както моя случай изрязвате капаче.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар