menu
неделя, 22 януари 2017 г.
Сладкиш с ябълки
Продукти:
100 гр. меко масло
3 с.л. пудра захар
2 пакетчета ванилова захар
4 жълтъка
180 гр. заквасена сметана
100 мл. топла вода
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Още:
1 кг. ябълки /5-6 бр./
4 с.л. захар
2 пакетчета ванилова захар
1 с.л. олио
4 белтъка + щипка сол + 3 с.л. пудра захар
Приготвяне:
Разбийте меко масло с пудра захар и ванилова захар. Добавете жълтъци, заквасена сметана, топла вода и смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипете в тава 22-32 см. с хартия на дъното. Печете 10 мин.,в загрята фурна на 180 градуса. През това обелете ябълки и ги настържете на едрото на рендето. В тиган на котлона с 1 с.л. олио запържете настъргани ябълки, захар и ванилова захар, около 2-3 мин., само колкото да пуснат сока си. Махнете от котлона. Разбийте белтъците с щипка сол и постепенно добавете пудра захар.
Извадете блата от фурната, сипете ябълките върху него и от горе разбитите белтъци. Върнете във фурната за още 30 мин. на 150 градуса. Охладете сладкиша.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 30/10/2016 - 3 Comments
- 25/05/2016 - 3 Comments
- 26/11/2016 - 3 Comments
Спазих стриктно рецептата, но блатът стана глетав. Дали не трябва да се отцедят ябълките?
ОтговорИзтриване