menu
!doctype>
събота, 11 февруари 2017 г.
Сладкиш от стария тефтер
Продукти:
5 яйца
200 гр. захар
1 ванилия
180 мл. олио
180 гр. кисело мляко
350 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Още:
400 гр. мармалад или сладко по ваш вкус
пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Разбийте яйца със захар и ванилия до побеляване.
Добавете олио, кисело мляко и разбъркайте. Към получената смес добавете пресято брашно, смесено с бакпулвер. Половината от получената смес сипете в тава 35-24 см., намазана с олио и посипана с брашно. Печете в загрятата фурна 10 мин., или до кафеникава коричка. Извадете от фурната и намажете блата с мармалад. Върху мармалада, сипете втората част от пандишпановата смес и върнете във фурната, за още 10-15 мин. Охладете сладкиша и посипете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много любим сладкиш, а твоят се е получил неустоим. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Ваня,
ОтговорИзтриванеПърво благодаря за рецептите, които чета и правя по възможност.
Този ми е един от любимите сладкиши, предвид възрастта ми. Само, че моята рецепта е малко по-различна. Блатовете приготвям отделно. Ето и съдържанието: 1 яйце, 7с.л захар, 7с.л олио, 7с.л кисело мляко, 7с.л брашно, 1 ванилия и 1/2ч.л сода бикарбонат. Приготовлението е същото, като накрая намазвам сладкиша с масло. Остава пресен за няколко дни.
Желая Ви здраве и още успехи в кулинарията.
Направих го и стана много вкусен.Благодаря за рецептата...само начина на рязане на сладкиша не зная как става..
ОтговорИзтриване