menu
неделя, 5 февруари 2017 г.
Тесто за бухти, пирожки и др.
Продукти:
чаша 250 гр.
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
Приготвяне:
В леко затоплено кисело мляко добавете захар, сол, олио и разбъркайте. Постепенно добавете брашно до замесване на меко тесто. Внимателно с брашното, може и да не Ви поеме цялото количество, но може и малко повече. Трябва да получите меко тесто, което може лесно да се точи. Веднага разточвате правоъгълна, тънка кора и посипвате равномерно с 1/3 от содата бикарбонат. Сгънете от едната страна до половината, след това прихлупете с другата страна и получената лента, още веднъж по същият начин. Отново разточете, поръсете със сода и пак сгъвате. Повторете и трети път. Оставете така сгънатото тесто, 40 мин. След това разточете на тънко, изрязвайте с чаша кръгчета и пържете на средна температура до златисто. По желание може да използвате плънка по ваш вкус.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
21/02/2019 - 0 Comments
23/05/2015 - 0 Comments
20/04/2020 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар