menu
!doctype>
неделя, 26 февруари 2017 г.
Mantije
Продукти за тестото:
500 гр. брашно
1/2 ч.л. сол
1 яйце
3 с.л. олио
около 230 мл. вода /зависи от брашното/
За плънка:
450 гр. кайма
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
чер пипер
2 глави лук
1 скилидка чесън
Още:
олио
кисело мляко с чесън и сол на вкус
Приготвяне:
Замесете меко тесто. Оставете да почива 1 час. Може да се замеси от вечерта, сложете в хладилник и извадете 30 мин. преди употреба.
В каймата добавете настърган лук, пасиран чесън, подправки и объркайте. Оставете настрани.
Тестото се разточва или " дърпа " на кръгла кора, като Ви е по удобно, върху покривка или мушама. Кората се пръска,обилно с олио. По края се реди в кръг, подправената кайма. Започвате да навивате в кръг. След като обиколите тестото няколко пъти, разрязвате на половина. Всяка част, продължете да навивате до края. Късат се парчета 4-5 см, или колкото за малка хапка. Краищата се подпъхват на долу и получените " Хапки " се редят в тава 26 см., намазана с олио. Печем 15 мин на 230 градуса в загряна фурна и след това още 15 -20 мин., на 200 градуса. Сервират се залети със смес от кисело мляко, сол и чесън.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
извор- Кулинарика
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар