menu
!doctype>
събота, 11 март 2017 г.
Медена торта
Продукти за блат:
3 яйца
50 гр. захар
125 гр. мед
30 гр. нишесте
200 гр. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
Продукти за крем:
200 гр. крема сирене /натурално/
50 гр. пудра захар
300 мл. течна сметана
1 ч.л. желатин + 4 с.л. вода + 3 с.л. прясно мляко
Още:
200 гр. мармалад от кайсии
За сиропиране:
125 мл. топла вода +1 ч.л. нес кафе
Приготвяне:
Включете фурната на 170 градуса с вентилатор.
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете мед и разбъркайте с миксер. Към получената смес добавете смесено брашно с нишесте и сода бикарбонат. Разбъркайте без миксер. Сипете сместа във форма за торта 22 см., с хартия на дъното. Печете в загрята фурна 25 мин.
Охладете блата напълно и разрежете на три равни части.
Разтворете желатин с 4 с.л. хладна вода. Оставете настрани.
Разбийте крема сирене с пудра захар. Добавете течна сметана и разбивайте с миксер до получаване на пухкав крем.
Загрейте 3 с.л. прясно мляко и го добавете към желатина. Разбъркайте да се разтопи и го сипете в крема. Разбъркайте.
Разтворете 125 мл. вода + 1 ч.л. нес кафе.
Пригответе 200 гр. мармалад, ако е гъст го затоплете леко.
Сглобяване на тортата:
Сложете едната част от блата в същата форма, където сте пекли блата.
Сиропирайте с 1/3 от разтвореното кафе.
Намажете с 1/2 от разтопеният мармалад.
Добавете 1/2 от крема. Изравнете.
Втората част от блата.
Сиропиране.
Останалият мармалад.
Останалият крем.
Третата част от блата.
Сиропиране.
Оставете няколко часа в хладилник.
Извадете от формата и декорирайте по ваш вкус.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравейте,направих тортата,но ми стана малко суха може би трябва да се увеличи течността за сиропиране-поне 200мл
ОтговорИзтриванеЗдравей, а моята с 125 мл. стана супер сочна, но може и да се увеличи.
ОтговорИзтриванеЗдравей,Ваня, с какво е декорирана твоята торта, само с бита сметана или същия крем като в пълнежа?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, разбила съм 300 мл. течна смета и с нея съм декорирала тортата.
ИзтриванеТечната сметана сладкарска /за разбиване/ или друга?
ОтговорИзтриване