menu
понеделник, 13 март 2017 г.
Yayla çorba / Турска кухня /
Продукти:
1 л. вода /пилешки бульон/
80 гр. ориз
1 яйце
1 с.л. брашно
200 гр. кисело мляко
сол
2 с.л. масло + 1 ч.л. джоджен
Приготвяне:
В тенджера на котлона сложете литър вода и ориз. Варете до готовност. В друг съм смесете яйце, брашно и кисело мляко. Ако Ви се получи много гъста смес добавете малко вода. Получената смес сипете във врящата вода с ориз, добавете сол на вкус. Разбъркайте и варете още 10 мин, на слаб огън. През това време, в друг съд на котлона, разтопете масло и добавете джоджен. Махнете от котлона и сипете маслото в тенджерата с чорба.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 16/02/2019 - 0 Comments
- 05/08/2015 - 0 Comments
- 08/02/2015 - 2 Comments
Благодаря за вкусната рецепта :)
ОтговорИзтриванеПоздравления! Рецептата е много добра, доста лесна и супата е изключително вкусна. БЛАГОДАРЯ!
ОтговорИзтриванеСкоро ядох точно същата супа в Истанбул,благодаря,ще си я направя!
ОтговорИзтриванеПочнах я ,но питам яйцето цяло ли се слага и ако да , белтъка не се ли пресича ?
ОтговорИзтриване