menu
събота, 4 март 2017 г.
Свинско месо с ананас в сладко-кисел сос
Продукти:
500 гр. свинско месо
2 с.л. картофено нишесте
1 малка консерва с парченца ананас /530 гр./
50 мл. олио
3 с.л. доматено пюре
2 с.л. соев сос
сол
Приготвяне:
Подсушете много добре месото с кухненска салфетка. Нарежете го на тънки ивици. Добавете картофено нишесте и разбъркайте, да се оваля много добре от всички страни.
В тиган /уок/ на котлона сложете 50 мл. олио. Загрейте на най-силна степен и добавете парченцата месо. Пържете до златисто от всички страни, като се стремите да отделяте парченцата едно от друго. Изпърженото месо извадете от тигана. В същият тиган сипете сока от консервата, доматено пюре, соев сос и три щипки сол. Върнете на котлона след завиране добавете парченцата месо и оставете да ври 10 мин. Добавете парченцата ананас, разбъркайте и махнете от котлона. Сервирайте поръсено със ситно нарязан млад лук, или праз.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 17/05/2015 - 7 Comments
- 16/01/2016 - 20 Comments
- 18/11/2019 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар