menu
!doctype>
събота, 4 март 2017 г.
Торта с ябълки и бисквити
Продукти:
600 мл. вода
2 пакетчета ванилова захар
300 гр. захар
сок от половин лимон
1 кг. настъргани на едро ябълки
1/2 ч.л. канела по желание
2 пакетчета ванилов пудинг /всяко 37 гр./ + 100 мл. вода
250 гр. бисквити " Петит "
още:
500 гр. подсладена сметана
Приготвяне:
В съд на котлона сложете вода, захар, ванилова захар, лимонов сок. След завиране добавете 1 кг. настъргани на едро ябълки. Варете 10 мин. на средна температура, като от време на време разбърквате.
През това време, в съд 30 -20 см. наредете на дъното ред бисквити.
Разтворете 2 пакетчета пудинг в 100 мл. вода. Разтворения пудинг сипете в съда с ябълки и варете още 1 мин. Половината от врящият крем сипете в съда с бисквити. Наредете още един ред и сипете останалият крем. Охладете тортата на стайна температура. Разбийте сметана и намажете, или шприцовайте върху нея. Охладете в хладилник.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
страхотна торта
ОтговорИзтриванеЗдравейте, какъв пудинг използвате? На др.Йоткер дали е подходящ?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, какъв пудинг използвате? На др.Йоткер дали е подходящ?
ОтговорИзтриване