menu

четвъртък, 15 юни 2017 г.

Руло с ягоди







Продукти:

5 яйца
100 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
100 мл. олио
100 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер

За крем:

250 мл. течна сметана
2 с. л. маскарпоне / пълни с връх /
2 с. л. бял течен шоколад / пълни с връх /
10 бр. ягоди

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Разбийте яйца и постепенно добавете смесена захар с ванилова захар. Добавете олио и смесено брашно с бакпулвер. Получената смес сипе в тавата на фурната с хартия за печене. Предварително съм посипала по хартията с филирани бадеми, но не е задължително!
Печете в загряна фурна 10-12 мин. Внимавайте да не припечете пандишпана.
Извадете от фурната и заедно с хартията, обърнете върху друга хартия за печене и внимателно отстранете тази хартия на, която сте пекли пандишпана. Оставете да се охлади.
През това време, разбийте сметана. Към нея добавете маскарпоне и течен шоколад. Разбъркайте с миксер до съединяване на продуктите. Добавете и ситно нарязани ягоди.
Охладеният пандишпан намажете с крем и завийте на руло. Оставете в хладилник за няколко часа.

Охладеното руло, разрязах на парчета широки 3 см. Наредих ги в поднос, легнали. Върху всяко парче сложих измити,подсушени и нарязани на половинки ягоди. Залях внимателно, с по-малко желираща смес за торти.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/

😄






























1 коментар:

Zu-zu погачице