menu
събота, 22 юли 2017 г.
Пресни картофи с дресинг
Продукти:
750 гр. пресни картофи
4 с.л. олио
сол
За дресинг:
50 мл. олио
2 с.л. оцет
1 ч.л. захар
две скилидки чесън
2 с.л. горчица
1/2 ч.л. чер пипер
2 с.л. ситно нарязан магданоз
Приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.
Измийте и нарежете пресни картофи / Без да се белят /. Дребните се режат на 2, а по-едрите на 4.
Сипете ги в тавата на фурната с хартия. Добавете сол на вкус и 4 с.л. олио. Печете в загряна фурна, до хубав златист цвят, около 20-25 мин.
През това време направете дресинг.
Смесете олио, оцет, захар, ситно нарязани скилидки чесън, горчица, чер пипер и ситно нарязан магданоз.
Готовите картофи прехвърлете в дълбок съд и залейте с дресинг. Разбъркайте.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 30/03/2019 - 0 Comments
- 09/09/2024 - 0 Comments
- 20/06/2020 - 2 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар