menu
!doctype>
петък, 21 юли 2017 г.
Карамелизиран сладкиш с праскови
Извинявам се за лошите снимки!
Продукти:
3 яйца
180 гр. захар
100мл. олио
250 гр. кисело мляко
230 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
3 ванилии
Още:
3 бр. праскови / ябълки, круши /
70 гр. захар
60 гр. масло
Приготвяне:
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете олио, кисело мляко и смесено брашно с бакпулвер и ванилия. Получената смес оставете настрани.
Нарежете прасковите на полумесеци / 0,5 см. /.
Сложете на котлона тава 26 см., със захар. Бъркайте непрекъснато, докато се карамелизира. Добавете и масло / внимавайте образува се балончета/. След като се разтопи маслото, махнете от котлона. Внимателно наредете парченцата праскови, като започнете от външната страна на тавата, в кръг. Вторият ред леко да застъпва първият и няколко парченца в средата. Върху тях сипете кексовата сме. Странично ще излиза маслото, така трябва да бъде, за да не залепне по тава. Печете в загряна фурна на 180 градуса, около 25-30 мин. Готовият сладкиш, още топъл внимателно обърнете върху поднос.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотна си Ваня.Предсавяш ни чудесни рецепти.Едно голямо Браво!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ваня както винаги невероятна рецепта !
ОтговорИзтриванеИзглежда чудесно. А вместо масло може ли маргарин?
ОтговорИзтриванеЗа пореден път ти се доверих и никак не съжалявам - семейството е във възторг! Благодаря ти за точните рецепти и описание, за снимките да не говорим :). Бъди здрава и все така изобретателна!
ОтговорИзтриванеСтрахотен сладкиш!
ОтговорИзтриване