menu
събота, 12 август 2017 г.
Чушки с мляко по капански
Продукти:
8-10 бр. печени и обелени чушки
5-6 с.л. олио
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
600 мл. прясно мляко
сол на вкус
Приготвяне:
В подходящ съд на котлона се сипва олиото, след като се загрее се слага нарязаните чушки на по-едри парчета.Запържват се около 5-6 мин. Добавя се брашното и червения пипер и бъркаме енергично около 2 мин, наливаме прясното мляко и оставяме на тих огън да поври 5 мин. Сложете сол на вкус и махнете от котлона.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
изворhttps://kulinari.b
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
05/03/2017 - 2 Comments
04/07/2015 - 87 Comments
29/11/2014 - 1 Comments
Ваня,
ОтговорИзтриванеподобно ястие правят и по нашия край.Изпичаме пиперките с дръжките, леко посолени без брашно.Изпържваме ги леко и ги заливаме с прясно овче мляко или каймак . За 5 минути и са готови.Много вкусно ястие става.Ще пробвам и капанските, нарязани и с червен пипер.Чудесно и много лесно и вкусно.
Поздрави и лека седмица !
Характерно ястие от капанския край. В къщи много го обичаме. Както се казва "бързо, лесно, вкусно". /Аз го правя и без червен пипер, също е вкусно. Може да се прибавят и яйца./
ОтговорИзтриванеЛюбимо ястие, нооо пропускам червения пипер и добавям натрошено сирене
ОтговорИзтриване