menu
неделя, 17 септември 2017 г.
Тригуни с крем от череши
Продукти:
500 гр. кори за баница / аз използвах " Фамилия " /
100 мл.олио + 100 мл. вода
За крема:
1 буркан компот от череши или вишни / 700 гр. /
2 пакетчета ванилов пудинг / всяко 40 гр./
1 пакетче ванилова захар
6 с.л захар
Вода
Още:
пудра захар за поръсване
Приготвяне на крема:
Изцедете черешите от сока на компота. Измерете колко е количеството на сиропа и добавете толкова вода, колкото да получите 600 мл. В този сироп добавете пудинг, ванилова захар, захар и сложете на котлона да заври. След завиране, варете до сгъстяване на крема. Махнете и добавете черешите.
Смесете вода и олио.
Намажете една кора със смес от вода и олио. Сложете втора върху нея и нея намажете. Сгънете на 2/3 и похлупете. Получената лента намажете, със смес от вода и олио. В началото на лентата, сложете една пълна лъжица от крема и навивайте по начина на снимките, по долу. Редете в тавата на фурната с хартия.
Поръсете тригуните, с 3-4 с.л. олио и печете в загряна фурна на 200 градуса.
Още топли, поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 04/01/2015 - 1 Comments
- 05/01/2015 - 0 Comments
- 22/03/2021 - 0 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар