menu

събота, 9 септември 2017 г.

Бързи меденки







Продукти:

500 гр. брашно
щипка сол
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л канела /ванилова захар/
125 гр. масло
100 гр. захар
100 мл. олио
50 гр. мед

Още:

конфитюр за слепване
3-4 с.л. кокосови стърготини
3-4 с.л. захар

Приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса.
Смесете пресято брашно с бакпулвер, щипка сол и канела.
Разбийте меко масло със захар до побеляване. Добавете олио и мед. С постепенно добавяне на брашно, замесете меко тесто.
Веднага оформяте малки топчета колкото лешник и ги редите в тавата  на фурната с хартия, на разстояние едно от друго. Печете в загряна фурна, около 13 мен. или до златисто. Охладете леко и слепвайте с конфитюр по ваш вкус. Овалвайте в смесени кокосови стърготини със захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/













14 коментара:

  1. Ваобще не станаха като на снимката,както ги сложих на топче така и стоят...

    ОтговорИзтриване
  2. И моите останаха така, както съм ги сложила, а съм спазила рецептата.

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са ,само където ми станаха малко твърди, като курабиики ,надявам се поумекнат.Пак ще ги направя :)

    ОтговорИзтриване
  4. Брашното е много за количеството течни съставки.

    ОтговорИзтриване
  5. Следвайте точно указанията на Ваня,тя няма да Ви подведе!Не ги препичайте,за да са меки,не повече от 13 мин,!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте ,голям съм Ваш фен и с удоволстие ви препоръчвам на приятели
    Опитала съм и други Ваши рецепти които са ставали превъзходни,но моля Ви дайте още указания.Има нещо ,което не е така в рецептата .С мерителна везна всичко измерих,но стана супер ронливо тесто и сухо.След изпичане като ги хвана ми се сронваха в ръцете!?!Благодаря

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, не мога да си обясня, защо така са се получили. Рецептата е много точна. Вече няколко пъти ги правя и са без грешка.

      Изтриване
  7. Тестото ми стана на трохи така ли трябва да бъде

    ОтговорИзтриване
  8. И моите станаха супер ронливи...

    ОтговорИзтриване
  9. Тестото ми стана ронливо,добавих още малко мед,доста трудно ги оформих и след това станаха леко твърди.

    ОтговорИзтриване
  10. Моето тесто също не се получи. Стана ронливо. Как да го оправя? Рецептата не е точна според мен.

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице