menu
четвъртък, 19 октомври 2017 г.
Земелки с царевична коричка
Продукти:
540 гр. брашно
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 пакетче суха мая / 7 или 11 гр. /
125. мл. прясно мляко
125 мл. топла вода
1 яйце
90 мл. олио
Продукти за царевична коричка:
50 гр. кисело мляко
20 гр. царевично брашно / за качамак /
Приготвяне:
В пресято брашно добавете сол, захар , суха мая, топло прясно мляко, топла вода, яйце, олио и замесете меко тесто. Веднага го разделете на 11 равни / всяка 85 гр./. Оформете топчета и ги редете, в тава с хартия.
Включете фурната на 200 градуса.
Веднага направете смес, от кисело мляко и царевично брашно. Всяка питка намажете с тази смес.
Печете в загряна фурна на 200 градуса 10 мин., след това намалете на 180 градуса и печете до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
30/03/2019 - 0 Comments
08/07/2022 - 0 Comments
06/09/2014 - 1 Comments
Здравейте,искам да пробвам вашата рецепта но искам да попитам някакво втасване има ли ?
ОтговорИзтриване