menu
понеделник, 16 октомври 2017 г.
Бърз шоколадов мус
Продукти:
265 гр. черен шоколад / минимум 60 % какао/
4 с.л. захар
3 с.л. уиски / ракия, бренди, коняк, кленов сироп/
250 мл. вода.
Приготвяне:
В съд на котлона смесете начупен шоколад, захар , вода и уиски. Разтопете шоколада на ниска температура / керамична плоча от 1 до 10, на 6 /. Махнете от котлона.
Трябват две еднакви купи или две с много малка разлика. В едната сложете натрошен лед. Сложете втората купа в първата с леда и сипете разтопеният шоколад. Започвате да разбивате с миксер на най-висока скорост, точно 4 мин. Ако прекалите, ще втвърдите муса.
Сервирайте в чаши и декорирайте по ваш вкус. Десерта е вече охладен и готов за консумация.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Тук идва момента, когато сипвам разтопения шоколад, в металната купа и започвам да разбивам, точно 4 мин. Поради технически причини, не мога да Ви го покажа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
14/10/2017 - 2 Comments
20/09/2020 - 1 Comments
14/05/2017 - 12 Comments
Няма коментари:
Публикуване на коментар