menu

неделя, 15 октомври 2017 г.

Кекс с масло






Продукти:

250 гр. масло на стайна температура
200 гр. захар
210 гр. брашно
1/ 2 пакетче бакпулвер
щипка сол
ванилия
5 яйца

1 с.л. какао

Приготвяне:

Включете фурната на 160 градуса.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъци на сняг, с щипка сол и постепенно  добавете, 2 с.л. от захарта. Оставете настрани.
Разбийте меко масло с останалата захар и ванилия. Добавете жълтъците, един по един. Към получената смес добавете половината от смесеното брашно с бакпулвер, половината от белтъците, останалата половина от брашното и останалият сняг от белтъци. Разбърквайте с шпатула. Отделете 2 с.л. от сместа и добавете какао.
Във форма за кекс, намазана с олио и посипана с брашно сипвате бялата смес, отгоре какаовата и с вилица правете въртеливи движения в кръг / все едно навивате спагети на вилица/. Печете 45-50 мин. Оставете леко да изстине, обърнете върху поднос и поръсете  с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/




















3 коментара:

  1. Страхотен кекс. Стана прекрасен. Наскоро правих и Соления царски кекс - също фантастичен. Професионални рецепти, висока класа.Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Напълно съм съгласна с написаното! Страхотен кекс! Същото мога да кажа и за дунапренения- току що го опитахме...ммм. Отново- страхотен кекс! Няма грешка в грамаж, температура, продукти... Мария

      Изтриване
  2. За енти път го правя и пак прекрасен като всичко в този блог! Благодаря!

    ОтговорИзтриване

Коледна питка