menu
неделя, 15 октомври 2017 г.
Кекс с масло
Продукти:
250 гр. масло на стайна температура
200 гр. захар
210 гр. брашно
1/ 2 пакетче бакпулвер
щипка сол
ванилия
5 яйца
1 с.л. какао
Приготвяне:
Включете фурната на 160 градуса.
Разделете белтъци от жълтъци.
Разбийте белтъци на сняг, с щипка сол и постепенно добавете, 2 с.л. от захарта. Оставете настрани.
Разбийте меко масло с останалата захар и ванилия. Добавете жълтъците, един по един. Към получената смес добавете половината от смесеното брашно с бакпулвер, половината от белтъците, останалата половина от брашното и останалият сняг от белтъци. Разбърквайте с шпатула. Отделете 2 с.л. от сместа и добавете какао.
Във форма за кекс, намазана с олио и посипана с брашно сипвате бялата смес, отгоре какаовата и с вилица правете въртеливи движения в кръг / все едно навивате спагети на вилица/. Печете 45-50 мин. Оставете леко да изстине, обърнете върху поднос и поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
11/06/2023 - 1 Comments
25/03/2020 - 0 Comments
25/11/2017 - 30 Comments
Страхотен кекс. Стана прекрасен. Наскоро правих и Соления царски кекс - също фантастичен. Професионални рецепти, висока класа.Благодаря.
ОтговорИзтриванеНапълно съм съгласна с написаното! Страхотен кекс! Същото мога да кажа и за дунапренения- току що го опитахме...ммм. Отново- страхотен кекс! Няма грешка в грамаж, температура, продукти... Мария
ИзтриванеЗа енти път го правя и пак прекрасен като всичко в този блог! Благодаря!
ОтговорИзтриване