menu
събота, 21 октомври 2017 г.
" Плисирана " баница
Продукти:
500 гр. кори за баница
350 гр. сирене
4 яйца
180 гр. кисело мляко
180 мл. газирана вода
90 мл. олио
Приготвяне:
Включете фурната на 200 градуса.
Върху всяка кора стържете по-малко сирене. Наберете кората и редите в тава 25-35 см., с хартия на дъното. Всяка следваща кора направете по същият начин и редите в тавата, като сбивате предходната. Трябва да съберете всички кори! В съд смесете яйца, кисело мляко, газирана вода, олио. С тази смес залейте корите в тавата, като се стремите да сипвате навсякъде, равномерно. Печете в загряна фурна до златисто.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 23/08/2014 - 4 Comments
- 18/02/2016 - 0 Comments
- 08/11/2018 - 0 Comments
Ваня благодаря баницата стана страхотна.
ОтговорИзтриванеС какво може да се замени газираната вода?
ОтговорИзтриванеКиселото мляко не е ли малко?
ОтговорИзтриванеСтрахотна е! Браво, Ваня :). Това е БАНИЦАТА! Стана ни любима :)
ОтговорИзтриванеАз я правя също така ,но слагам и 1 ч.л сода бикарбонат или бакпулвер ,но с бакпулвер става по-хубава
ОтговорИзтриванеот късата или от широката страна се набира кората
ОтговорИзтриванеПрекрасна баница. Върна ме в детството при баба и дядо на село.
ОтговорИзтриване