menu
!doctype>
събота, 21 октомври 2017 г.
Сладкиш с тиква
Продукти:
600 гр. тиква + 2 с.л. захар
2 яйца
200 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 гр. кисело мляко
120 мл. олио
250 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
Приготвяне:
Настържете тиквата на едрото на рендето. Сложете я в тиган на котлона, с 2 с.л. захар. Разбърквайте на слаб огън, докато се изпари водата, която пуска. Оставете настрани.
Включете фурната на 200 градуса
Разбийте яйца със захар до побеляване. Добавете кисело мляко , олио и смесено брашно с бакпулвер. Половината от получената смес сипете в съд подходящ за фурната, 18-28 см. Печете в загряна фурна 7-8 мин. или, докато хване коричка. Извадете тавата от фурната, разпределете равномерно тиквата и останалата смес. Върнете във фурната и печете до готовност.
Охладеният сладкиш поръсете с пудра захар.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравей, Ваня, имам питане. Може ли настърганата тиква да се замени с пюре от тиква?
ОтговорИзтриванеВ пюрето има вода и блата ще стане клисав, не Ви препоръчвам!
Изтриване