menu
събота, 21 октомври 2017 г.
Руло без брашно
Продукти:
4 яйца
щипка сол
2 с.л. захар
2 пакетчета ванилова захар
3 с.л. смлени орехи
1 с.л. какао / с връх /
За крем:
150 мл. сладкарска сметана
150 гр. млечен шоколад
1 с.л. мед
Още:
мармалад по ваш вкус
Приготвяне:
В съд на котлона, сложете начупен шоколад и сметана. Бъркайте на бавен огън, докато се разтопи шоколада. Оставете на страни.
Разделете белтъци от жълтъци. Разбийте белтъците с щипка сол и добавете захар и ванилова захар. Към получената смес добавете жълтъците един по един,орехи. Добавяте и какао и разбърквате без миксер. Получената смес, сипете в тавата на фурната с хартия. Изравнете така, че да оформите квадрат и от всякъде на тавата ,да остане 2 см. празно. Печете в загряна фурна на 180 градуса, 10 мин. Готовият блат обърнете върху влажна кърпа, махнете хартията и завийте на руло. Оставете да се охлади.
Към охладеният ганаш, добавете 1 с.л. мед и разбийте с миксер, до получаване на пухкав крем.
Охладеният блат намажете със сладко по ваш избор, върху него крем-ганаш и завийте руло. Охладете!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 14/02/2015 - 1 Comments
- 23/08/2015 - 0 Comments
- 19/09/2020 - 9 Comments
Това е най-вкусното руло, което съм правила с най-страхотния шоколадов крем. Невероятен вкус и тънък блат - точно, както ми харесва. Задължително да се изпробва и ще бъдете очаровани.
ОтговорИзтриванеКак да пека блатове на фурна с вентилатор?Моята фурна има само вентилатор и горен реотан.Пробвах и блат за торта и този блат и все не става.Благодаря
ОтговорИзтриванеПривет,Ваня!Благодаря за чудната рецепта!Рецептата е чудна,но аз нещо не се справям с ганаша,остава течен.Кажи ми моля те коя/каква марка сметана ползваш и колко процентна е.Ползвам нормален млечен шоколад и го начупвам,разтапям го в сметаната /без да завират/,като изстине прибавям мед или захар и започвам да разбивам с миксера,но ...течно е и си остав течно.Гъстата шоколадова смес в розовата купа на снимката под завитото руло,сметаната с шоколада ли е?Аз изобщо не получавам смес с такава гъстота.Благодаря ти предварително!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеС млечен шоколад при това съотношение 1:1 със сметаната не се получава,гъста смес.Ако се ползва тъмен шоколад,продават шоколад за готвене ,тогава може да се ползва това съотношение 1:1.Ако е бял шоколад тогава съотношението е 100 грама шоколад ма 50 грама сметана.Добре е сметаната да е с по-голяма гъстота-30-35%.Освен за млечния шоколад да се ползва съотношение 100 шоколад на 75 грама сметана,но не знам ще стане ли.
ОтговорИзтриване