menu

събота, 28 октомври 2017 г.

Набързо с кайма







Продукти:

400 гр. кайма
5-6 с.л. олио
1 голяма глава лук
сол
чер пипер
чубрица
на върха на ножа червен пипер

Още:

4 яйца
150 гр. кисело мляко
100 гр. сметана за готвене
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер

200 гр. кашкавал

Приготвяне:

В тиган на котлона запържете лук до златисто. Добавете кайма и нея запържете. Към края добавете сол, чер пипер, чубрица и червен пипер. Разбъркайте и махнете от котлона. Оставете 10 мин.
Включете фурната на 180 градуса.
През това време, разделете белтъци от жълтъци. В белтъците добавете щипка сол и разбийте на сняг.
Разбийте жълтъци с кисело мляко, добавете сметана, леко охладената-запържена кайма, смесено брашно с бакпулвер. Към получената смес добавете и разбитите белтъци. Разбъркайте без миксер. Сипете в тава 30-40 см. и печете в загряна фурна до златисто. Извадете от фурната и поръсете с настърган кашкавал. Върнете във фурната, до разтопяване на кашкавала.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/























Vanya_Djordjevich

3 коментара:

  1. Нямам думи, невероятна вкусотелица !!!

    ОтговорИзтриване
  2. Прилича малко на пица. Изглежда много вкусно с една свежа салата или дори туршийка.

    ОтговорИзтриване
  3. Всичко, което съм приготвила от Ваня е уникално вкусно.

    ОтговорИзтриване

Коледна питка