menu

четвъртък, 26 октомври 2017 г.

Бананово удоволствие







Продукти за блата:

1 банан
150 мл. кисело мляко
80 гр. брашно
2 с.л. какао
1/2 пакетче бакпулвер
4 белтъка + щипка сол
120 гр. захар

Продукти за крема:

800 мл. прясно мляко
2 пакетчета пудинг ванилия / общо 80 гр. /
40 гр. пшенично нишесте
120 гр. захар
4 жълтъка

1 банан + сока на половин лимон
200 мл. подсладена сметана
10 гр. желатин + 5 с.л. вода

За ганаш:

200 мл. подсладена сметана
100 гр. млечен шоколад
70 гр. черен шоколад

Приготвяне:
Сложете на котлона 600 мл. от прясното мляко. В останалите 200 мл. мляко добавете, пудинг, нишесте, жълтъци и захар. Разбъркайте и получената смес сипете във врящото мляко на котлона. Варете крема до завиране. Махнете от котлона и покрийте полученият крем със стреч фолио директно по повърхността. Оставете да изстине.
През това време направете блата.
Включете фурната на 170 градуса.
Разбийте белтъците с щипка сол и постепенно добавете захар. Разбивайте до разтопяване на захарта / като за целувки /.
С вилица намачкайте един банан и към него добавете кисело мляко. Към получената смес, добавете смесено брашно с какао и бакпулвер. Разбийте с миксер, само колкото да се съединят продуктите и добавете разбитите белтъци постепенно, като разбърквате с шпатула. Получената смес сипете в тава 20-40 см., която предварително сте намазали с масло и поръсили с брашно / само дъното! /. Печете в загряна фурна 15 мин.! Готовият блат охладете в тавата.
Разтворете желатин с 5 с.л. студена вода. Оставете настрани.
Към охладеният крем добавете ситно нарязан банан, който предварително сте напръскали с лимонов сок и разбитата сметана.
Разтопете желатин / без да завира / и към него добавете супена лъжица от крема. Получената смес сипете в крема и разбъркайте.
Готовият крем, изсипете върху охладеният блат и изравнете.
В съд на котлона, добавете начупен шоколад и сметана. Бъркайте до разтопяване на шоколада. Получената смес сипете върху крема и разклатете тавата, за да се разпредели равномерно.
Охладете в хладилник, за не по-малко от 3-4 часа.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/


























Vanya_Djordjevich

1 коментар: