menu
събота, 11 ноември 2017 г.
Сладки със сухи смокини и орехи
Продукти:
30 бр. сухи смокини
30 бр. половинки орехи / пеперудки /
200 мл. вода
150 гр. захар
1 пакетче ванилова захар
200 гр. смлени орехи
200 гр. смлени бисквити / петит /
кората на 1 лимон
Още:
100 гр. смлени орехи за овалване
Приготвяне:
В съд на котлона сложете вода, захар и ванилова захар. След завиране и разтопяване на захарта махнете от котлона и веднага добавете смлени орехи и бисквити и настъргана лимонова кора. Разбъркайте до еднородна смес и оставете да изстине.
През това време Подгответе смокините.
На всяка смокиня се изрязва дръжката и се прави отвор с пръст, колкото да може да влезе половинката орех. След като пъхнете ореха в смокинята, прихлупвате да се залепи отвора / те са доста лепливи, много лесно и бързо става /.
По същият начин, напълнете всички смокини с орехчета.
Взимате от бисквитената смес, колкото малък орех и обвивате всички смокини с нея. Всяко топче, овалвате в смлени орехи и редите, върху голяма дъска за рязане. Когато направите и последното топче, сложете ги заедно с дъската във фризера за 30 мин. След това всяко топче се разрязва на две. Готови, съхранявайте на стайна температура.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 01/12/2015 - 5 Comments
- 20/12/2015 - 5 Comments
- 14/12/2014 - 0 Comments
Изглеждат прекрасно сигурна съм, че и на вкус са така
ОтговорИзтриване