menu
петък, 10 ноември 2017 г.
Питка " Ваня "
Необходимите продукти и начинът на приготвяне ще намерите в електронната книга
"Брой до 12"
За малка доза!
Продукти:
180 мл. топла вода
8 гр. захар
5 гр. суха мая
5 гр. сол
20 мл. олио
340 гр. брашно
Още:
меко масло колкото кубче мая
1 яйце за намазване
Приготвяне:
В топла вода разтворете мая, захар и 2 с.л. брашно / от цялото количество /.
В останалото пресято брашно добавете сол, шупналата мая и олио. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна да втаса. Втасалото тесто разделете на 4 равни части. Оформете топчета. Всяко топче разточвате на кръгла кора, широка 1 педя. Намажете с меко масло. Разрежете я на две равни части. Всяка част, навивате по начина на снимките по долу. Навивате и от двете страни равномерно така, че да се срещнат в средата. Навиването става, само по външната част на полукръга. Редите в тава / в моя случай за тази доза, тенджера 20 см. /, с хартия на дъното и стените. Четири оформени части, редите в едната половина на съда и четири в другата. Оставете да втаса. Намажете с леко разбито яйце и печете в загряна фурна, на 180 градуса.
За двойна доза, тава 26 см.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Авторско оформяне!

Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
29/07/2015 - 0 Comments
03/08/2017 - 1 Comments
30/06/2020 - 0 Comments
А Ваня, Ваня царица си моето дете. Браво. Незнам кое по напред да изпробвам. Питката изглежда страхотно.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Незнам защо не ми излиза коментара. Браво Ваня царица си.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Благодаря ти Ваня, както винаги прекрасна рецепта !
ОтговорИзтриванеВаня, правиш невероятни неща! Продължавай все така да ни помагаш в кухнята и да ни вдъхновяваш! Поздравления и хиляди благодарности! С.Цветкова
ОтговорИзтриванеЗдравейте, правих тази питка и тя стана разкошна! Бихте ли ми казали как да направя по-голяма такава? Кое и с колко да увелича?
ОтговорИзтриване