menu
понеделник, 6 ноември 2017 г.
Залъчета
Продукти:
480 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
1 суха мая / 20 гр. прясна мая /
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 жълтък
80 мл. олио
Още:
Кашкавал или сирене / може и без плънка /
белтък за намазване
Приготвяне:
В 100 мл. от прясното мляко, разтворете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно смесено със сол добавете останалото прясно мляко в което сте добавили жълтък, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна, 30 мин. Без да примесвате тестото, късате от него малки парчета 13-15 гр. На всяко в средата слагате плънка, много ситно нарязана / може и без/. Свивате на топче и валяте между длани. Редите в тава 28 см., с хартия на дъното, като започнете от към стените на тавата и оставяте между всяко, много малко разстояние. Оставете 20 мин., покрити. През това време, загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с леко разбит белтък и печете до готовност.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Авторска рецепта!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
- 27/02/2017 - 3 Comments
- 14/09/2014 - 5 Comments
- 12/11/2014 - 0 Comments
Ваня отново вкусотйка си сътворила. Голяма майсторка си. Скоро ще ги пробвам и не се съмнявам в резултата защото нямам провал с.твоя рецепта.
ОтговорИзтриванеКатя
Здравей Ваня, поредната страхотна идея, искам да те попитам вместо кашкавал мога ли да сложа плънка от колбас или овкусена и леко запържена кайма?
ОтговорИзтриванеКалина
Може, но съвсем по-малко! Иначе ще стане, като питка.
ИзтриванеЗдравейте Ваня, Направих и тази рецепта. Много е добра, както и всички други, които съм опитвала. Закупих за снаха ми и Вашата книга 777 рецепти, издадена съвместно с моята съученичка Росица Генчева. Поздравления и за двете. Намирам за много удачно илюстрацията на последователността на рецептите тук. Бъдете здрава и напредвайте в кулинарията.
ОтговорИзтриване