menu

понеделник, 6 ноември 2017 г.

Залъчета






Продукти:

480 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
1 суха мая / 20 гр. прясна мая /
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 жълтък
80 мл. олио

Още:

Кашкавал или сирене / може и без плънка /
белтък за намазване

Приготвяне:

В 100 мл. от прясното мляко, разтворете мая, захар и 1 с.л. от брашното. Оставете да шупне.
В пресято брашно смесено със сол добавете останалото прясно мляко в което сте добавили жълтък, олио и шупналата мая. Замесете меко тесто. Оставете в топла фурна, 30 мин. Без да примесвате тестото, късате от него малки парчета 13-15 гр. На всяко в средата слагате плънка, много ситно нарязана / може и без/. Свивате на топче и валяте между длани. Редите в тава 28 см., с хартия на дъното, като започнете от към стените на тавата и оставяте между всяко, много малко разстояние. Оставете 20 мин., покрити. През това време, загрейте фурната на 200 градуса. Намажете с леко разбит белтък и печете до готовност.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/






















Авторска рецепта!



Vanya_Djordjevich

4 коментара:

  1. Ваня отново вкусотйка си сътворила. Голяма майсторка си. Скоро ще ги пробвам и не се съмнявам в резултата защото нямам провал с.твоя рецепта.
    Катя

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей Ваня, поредната страхотна идея, искам да те попитам вместо кашкавал мога ли да сложа плънка от колбас или овкусена и леко запържена кайма?
    Калина

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може, но съвсем по-малко! Иначе ще стане, като питка.

      Изтриване
  3. Здравейте Ваня, Направих и тази рецепта. Много е добра, както и всички други, които съм опитвала. Закупих за снаха ми и Вашата книга 777 рецепти, издадена съвместно с моята съученичка Росица Генчева. Поздравления и за двете. Намирам за много удачно илюстрацията на последователността на рецептите тук. Бъдете здрава и напредвайте в кулинарията.

    ОтговорИзтриване

Коледна питка