menu

неделя, 5 ноември 2017 г.

Най-вкусната крем-пита







Продукти за блат:

7 жълтъка
1 яйце
8 с.л. захар
8 с.л. топла вода
8 с.л. олио
8 с.л. брашно
1 пакетче бакпулвер

За крем:

7 белтъка
1 л. вода
3 пакетчета ванилов пудинг / всяко 40 гр. /
15 с.л. захар
2 пакетчета ванилова захар

Още:

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса.
Разбийте 7 жълтъка + 1 яйце + 8 с.л. захар, до побеляване. Добавете топла вода, олио и смесено брашно с бакпулвер. Получената смес, сипете във форма за торта  26 см. с хартия на дъното. Печете в загряна фурна на 200 градуса, около 20 мин. или до готовност. Оставете да се охлади.
Охладеният блат, разрежете на две равни части. Сложете едната част в поднос. Около нея сложете ринг за торти или обръча от формата в , която сте пекли блата. Обръча предварително се намазва леко с олио и облепя с ленти  хартия за печене, по-широки от височината на обръча поне 2 см.. Така лесно ще я отделите от обръча, а и питата става по- висока от обръча така ,че тя ще придържа.
Разбийте белтъците с щипка сол. Оставете настрани.
Сложете на котлона 800 мл. вода. В останалите 200 мл., разтворете захар, пудинг и ванилова захар. Сипете получената смес във врящата вода и бъркайте само до завиране.
Махнете от котлона и веднага сипете пудинга в разбитите белтъци. Разбивайте, до получаване на пухкав крем. Сипете крема върху блата в обръча и похлупете с втората част на блата. Оставете в хладилник, поне 6 часа. Махнете от обръча и поръсете с пудра захар.

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/





























Vanya_Djordjevich

8 коментара:

  1. Здравейте Ваня отново сте публикувала една страхотна рецепта,бих искала да я пробвам за рожден ден но ще ми трябва някякъв крем за отгоре и може и отстрани.Вие мислите ле че би се получило добре така и ако да какъв крем ми бихте препоръчали?
    Благодаря и поздрави

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте , Ваня! Отново невероятна рецепта. Като я погледнах в първия момент мислех, че не може да няма желатин. Каква е целта пудинга да се приготви с вода , а не с прясно мляко? На всички Ваши рецепти сляпо се доверявам, нещо което рядко правя с други. Благодаря Ви! Савка Борисова съм.

    ОтговорИзтриване
  3. Здравей Ваня, и аз да питам. Топлия пудинг се изсипва при разбитите на сняг белтъци при непрекънато разбиване с миксер. Правилно ли съм разбрала. Благодаря ти предварително за отговора.
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей Ваня,днес искам да направя сладкиша,но не разбрах пудинга който трябва да купя без варене ли е.Благодаря

    ОтговорИзтриване
  5. Направих я! Страхотна! Не вярвах, че е възможно! Благодаря, Ваня! Чудесна е!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте!В рецептата за крема водата може ли да се замени с мляко?

    ОтговорИзтриване

Zu-zu погачице