menu
!doctype>
понеделник, 13 ноември 2017 г.
Бърз сладкиш с кокосова коричка
Продукти:
2 яйца
140 гр. захар
80 мл. олио
80 мл. вода
160 гр. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
За крема:
500 мл. прясно мляко
1 пакетче пудинг ванилия / 40 гр. /
1 с.л. захар
Още:
50 гр. кокосови стърготини
50 гр. захар
50 гр. масло
Приготвяне:
Включете фурната на 175 градуса!
В съд разбийте яйца със захар, до побеляване. Добавете вода, олио и смесено брашно с бакпулвер. След всяко добавяне, разбърквате. Получената смес сипете във форма за торта 26 см., на дъното с хартия / стените не мажете с нищо /. Печете 20 мин. в загряна фурна.
След, като извадите блата от фурната, сложете на котлона прясно мляко 400 мл. В останалите 100 мл. мляко, разтворете пудинг и 1 с.л. захар. След завиране на мляко, сипете пудинга и варете само до завиране. Готовият крем, сипвате върху топлият блат. Оставете настрани.
Веднага в друг съд на котлона, сложете захар, масло и кокосови стърготини. Всичко се запържва с непрекъснато разбъркване, до получаване на хубав леко кафеникав цвят. Веднага се разпределя върху пудинга, който вече е хванал коричка. Оставете да се охлади и извадете от формата.
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравей Ваня, сладкиша изглежда апетитен но да попитам за блата-сочен ли е.
ОтговорИзтриванеПоздрави
Много мек и сочен!
ИзтриванеБлагодаря за отговора Ваня.
ОтговорИзтриванеМного интересен сладкиш и не чакаш блата да изстине, крема да изстине нали правилно съм разбрала. Катя
Не се чака, едно след друго.
ИзтриванеИ ако е в тава дали да сложа и хартия по стените, за да не залепне. Благодаря
ОтговорИзтриванеВанче,много ти благодаря за рецептата. Бърз, лек и много вкусен сладкиш.
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя