menu

сряда, 15 ноември 2017 г.

Мекици






Продукти:

400 гр. брашно / не повече /
300 мл. топла вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
20 гр. прясна мая

Още:

Олио за пържене

Приготвяне:

В 100 мл. от топлата вода, разтворете прясна мая, захар и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне. В останалото пресято брашно добавете сол, останалата топла вода и шупналата мая. Замесете много меко, лепящо тесто. Оставете да втаса в топла фурна. Втасалото тесто, изсипете на плот с брашно и разделете на 6 части. Оформете  топчета и ги покрийте за 15 мин. През това време, сложете на котлона тиган с  не повече от 0,5 см. олио. Всяко топче разширявате с върха на пръстите си, в кръгла форма на 0,5 см. Пържете на средна температура и от двете страни. Готовите мекици, вадете на кухненска салфетка.

Препоръчвам двойна доза!

Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
















Извор-http://ivkusnoiprosto.ru/xleb


Vanya_Djordjevich

4 коментара:

  1. Здравей Ваня,мекиците скоро ще ги пробвам но да те питам знаеш ли как се прави лангош. И другият ми въпрос и за маслените сладки дали мога да заменя маслото с маргарин
    Поздрави Катя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лангош се прави от същото тесто, проста трябва да се намали маята и разточи по-тънко. За масленките, не препоръчвам да се използва маргарин, но и той е вариант. Поздрав.

      Изтриване
  2. Не бях яла по вкусни мекици.
    Страхотна рецепта.
    Прекрасен вкус
    Браво ,Ваня
    Поздрави:Надя
    Номер 1 си за мен

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте :)

    Ако не разполагаме с прясна мая, какъв еквивалент на суха да сложим?

    ОтговорИзтриване

Коледна питка