menu
!doctype>
сряда, 15 ноември 2017 г.
Мекици
Продукти:
400 гр. брашно / не повече /
300 мл. топла вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
20 гр. прясна мая
Още:
Олио за пържене
Приготвяне:
В 100 мл. от топлата вода, разтворете прясна мая, захар и 2 с.л. от брашното. Оставете да шупне. В останалото пресято брашно добавете сол, останалата топла вода и шупналата мая. Замесете много меко, лепящо тесто. Оставете да втаса в топла фурна. Втасалото тесто, изсипете на плот с брашно и разделете на 6 части. Оформете топчета и ги покрийте за 15 мин. През това време, сложете на котлона тиган с не повече от 0,5 см. олио. Всяко топче разширявате с върха на пръстите си, в кръгла форма на 0,5 см. Пържете на средна температура и от двете страни. Готовите мекици, вадете на кухненска салфетка.
Препоръчвам двойна доза!
Заповядайте в кулинарната група.
https://www.facebook.com/groups/1434863666753752/
Извор-http://ivkusnoiprosto.ru/xleb
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Здравей Ваня,мекиците скоро ще ги пробвам но да те питам знаеш ли как се прави лангош. И другият ми въпрос и за маслените сладки дали мога да заменя маслото с маргарин
ОтговорИзтриванеПоздрави Катя
Лангош се прави от същото тесто, проста трябва да се намали маята и разточи по-тънко. За масленките, не препоръчвам да се използва маргарин, но и той е вариант. Поздрав.
ИзтриванеНе бях яла по вкусни мекици.
ОтговорИзтриванеСтрахотна рецепта.
Прекрасен вкус
Браво ,Ваня
Поздрави:Надя
Номер 1 си за мен
Здравейте :)
ОтговорИзтриванеАко не разполагаме с прясна мая, какъв еквивалент на суха да сложим?
Много хубави се получиха!
ОтговорИзтриванеПак ще ги направим с дъщеря ми! 🥰